Tuesday 4 February 2020

Pengalaman bercuti ke Padang dan Bukittinggi Secara Backpackers 10

Kat Padang ni makanan wajib try es durian.kira macam aiskrim durian la...harga 30k..rasa durian dia melekat kat lidah..memang sedap..pastu martabak...harga 15k...kat tempat kita panggil apam balik...macam-macam perasa ada...Aku ambik pisang cheese...makan 2 hiris terus kenyang...berlambak dok ada...tebal-tebal pulak...pastu nasi gepuk..boleh pilih nak lada biasa,sedang,tahap gaban..harga 20k..nasi gepuk ni nampak macam simple tapi sedap gila..wajib try ni nasi gepuk...pasal aku cirit jadi aku ambik lada tahap biasa saja...

Setakat la start aku guna duit indon untuk tiket keretapi,hotel,makan,guna gojek selama 3 hari 2 malam kat Kota Padang ni dah habis 700k atau RM210...

martabak rahmat ni memang sedap

abang pondok nasi gepuk

simple tapi sedap tahap gaban

saja nak selfie tunjuk awek Padang comel lagu mana...

ni dia senarai top up kat apam balik depa

makan kat sini macam ekslusif sikit la

bungkus martabak pun bukat pakai kertas minyak macam kita

ni dia martabak pisang cheese

hampa kena mai try aiskrim durian kat sini..memang sempoi baq hang...

hampa ambik es durian tok...paling special sekali...

ni dia aiskrim durian dia...balik malaysia dok 

No comments:

Post a Comment